Γίνετε μια προσπάθεια καταγραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον νέο δήμο Θερμαϊκού. Σκοπός είναι να υπάρξει ευρετήριο τον επιχειρήσεων τόσο για την εξυπηρέτηση των ιδίων όσο και ων πελατών τους. Επίσης θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας χώρου (σελίδας) προσφοράς και ζήτησης εργασίας σε συνδυασμό με μια "ιδεοθήκη" - ιδέες και λύσεις για το πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί η περιοχή.
Παρακαλείστε να στείλετε τα στοιχεία σας (επωνυμία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, δραστηριότητα και ότι άλλο θέλετε) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση για να προστεθούν στην λίστα.
e-mail
eleni.mattheou@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

βιβλιοπροτάσεις


LIBROPOLIS - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σ’ ένα γύρισμα της ζωής
Αλκυόνη Παπαδάκη (εκδ. Καλέντης 2013)

  € 12,70 (-10%)
Μέσα από την ιστορία του κεντρικού ήρωα του νέου μυθιστορήματος της Αλκυόνης Παπαδάκη διαγράφεται η πορεία της Ελλάδας των τελευταίων χρόνων, πάνω στο χάρτη της ψεύτικης ευμάρειας, της κοινωνικής υποκρισίας, της κερδοσκοπίας, των χαμένων αξιών και συνειδήσεων, της οργής, της ταπείνωσης, της απελπισίας, αλλά και της ανθρωπιάς, της μοιρασιάς, της πίστης και του αγώνα, που αφήνουν πάντα μια χαραμάδα ελπίδας για καλύτερες μέρες. Ο καθένας αφήνει το αποτύπωμά του σαν καταγραφή για να εξαχθεί εντέλει το αποτέλεσμα ότι όλα είναι καλά μετρημένα, υπολογισμένα, ώσπου στο αναπόφευκτο γύρισμα της ζωής ή της Ιστορίας, τα πάντα γίνονται αναμέτρηση.

Η Χορεύτρια του Διαβόλου
Στέφανος Δάνδολος (εκδ. Ψυχογιός 2013)

  € 16 (-10%)
Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι όντως αυτή; Και αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί;
Από την Κωνσταντινούπολη, το Αιγαίο και την Αθήνα των αρχών του αιώνα ως το συγκλονιστικό φινάλε στο Εδιμβούργο του 1945, ο δρόμος είναι μακρύς και φωτίζεται από το πεπρωμένο δύο ανθρώπων που, ενώ τα έχασαν όλα, δεν έπαψαν να αναζητούν τη δικαίωση του έρωτα. Ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.

Κάθετη έξοδος
Πασχάλης Γ. Λαμπαρδής (εκδ. Πατάκης 2011)
Βραβείο Αναγνωστών 2012

  € 17 (-10%)
Είναι ένα διαφορετικό µυθιστόρηµα, με πρωτότυπη υπόθεση, που προκαλεί τον αναγνώστη να συλλογιστεί τον σκοπό του δικού του ταξιδιού, ακόµη και διαφωνώντας µαζί του. Έχει φόντο µια ταινία-υπερπαραγωγή, µ’ ένα σενάριο εκπληκτικό, που έχει τη δύναµη ν’ αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ανθρωπότητα, ή µάλλον τον τρόπο που της επιβάλλουν να σκέφτεται… Ο Πασχάλης Λαμπαρδής με τόλμη και επινοητικότητα συνοδεύει τον αναγνώστη σ’ ένα απροσδόκητο, συναρπαστικό ταξίδι, όπου το αδιέξοδο των πραγμάτων ανοίγει τις πύλες του νου, ενώ τα σχέδια των ανθρώπων οδηγούν τις ψυχές σε υπερβάσεις που έμοιαζαν αρχικά αδιανόητες” έγραψε για το βιβλίο ο ψυχίατρος, και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης.

Το κουτί της Ιζόλδης
Έλενα Αρτζανίδου (εκδ. Ψυχογιός 2013)

  € 6,20 (-10%)
Κάθε μέρα μόλις σχολάσει, η Ιζόλδη τρέχει στο σπίτι της με τη λαχτάρα να πάρει στο χέρι το τηλεκοντρόλ και να το πατήσει. Για ώρες ολόκληρες χαζεύει το μαγικό κουτί παρακολουθεί τις περιπέτειες του Τριστάνο και της πριγκίπισσας που τον περιμένει στο κάστρο της. Αδιαφορεί για το Φούσκα, το σκυλάκι που κάποτε λάτρευε, την ενοχλεί η παρουσία της μητέρας της και αποφεύγει τις βόλτες με τον πατέρα της. Για πόσο όμως θα μπορεί να ζει μόνο με τους φανταστικούς φίλους που νομίζει πως της μιλούν μέσα από το γυαλί ενώ την στην πραγματικότητα την κρατούν μακριά από τα παιχνίδια και τους ανθρώπους που την αγαπούν;
Ένα βιβλίο για τη σωστή χρήση της τηλεόρασης.

Αλφαβητάρι με Γλωσσοδέτες
Ευγένιος Τριβιζάς (εκδ. Μεταίχμιο 2013)

Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες € 11 (-10%
Ένα αλφαβητάρι, μα ποιο αλφαβητάρι; Ένα αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες που έγραψε για σας ένας συγγραφέας, μα ποιος συγγραφέας; Ένας συγγραφέας που τον λένε Ευγένιο Τριβιζά και σας το ζωγράφισε μια ζωγράφος, μα ποια ζωγράφος; Μια ζωγράφος που τη λένε Κέλλυ Ματαθία Κόβο για να μάθουνε την αλφαβήτα τα παιδιά που τους αρέσουνε οι νηστικοί μυρμηγκοφάγοι και οι ιπποπόταμοι με ιλαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου